Eredivisie-update Willem II: alles dicht en #StayAtHomeChallenge

Eredivisie-update Willem II: alles dicht en #StayAtHomeChallenge

17 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel V: Willem II. Algemene update
Als Brabantse club was Willem II een van de eerst getroffenen, omdat er een streep ging door de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. En sowieso omdat de Tilburgers in een 'brandhaard' zitten qua besmetting, waren zij heel strikt in het opvolgen van alle regelgeving vanuit de overheid. Daarom ging het stadion al snel helemaal op slot en werd het personeel naar huis gestuurd. Ook werden eerst de trainingen besloten gehouden, maar vervolgens ging door alle trainingen een streep.

Financieel merken de Tiburgers de gevolgen overigens ook, waardoor de club besloot om voor het personeel en de spelers werktijdverkorting aan te vragen. Zo stond er onder andere nog een thuiswedstrijd tegen Ajax op de rol, wat de nodige inkomsten had opgeleverd. De social media-mensen hadden wel drukke dagen: eerst werd er een spelletje gespeeld met Bristol City en vervolgens kwam de club met een heuse #StayAtHomeChallenge, waar veel spelers aan meededen.

Trainingen
Willem II zou deze week nog gewoon trainen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag achter gesloten deuren, maar door de nieuwe maatregelen van de regering is Willem II helemaal gesloten. Ook alle andere clubgerelateerde activiteiten hebben niet langer doorgang en al het personeel zit thuis. Daarom is de club zelfs niet eens telefonisch bereikbaar, waardoor trainen helemaal geen optie zal zijn voor Adrie Koster en zijn mannen.

Oefenwedstrijden
Joris Mathijsen liet vorige week nog weten dat het spelen van oefenwedstrijden tot de mogelijkheden zou behoren voor Willem II, maar inmiddels lijkt dat niet meer het geval. Niet alleen zit Willem II in het grootste risicogebied in Noord-Brabant, ook is het complex van de Tilburgers gesloten tot en met 6 april. Voorlopig zitten oefenduels er dus niet in.

Corona-nieuws
Eredivisie-trainers begripvol over KNVB-besluit om te cancelen
Willem II, VVV en Roda JC vragen ook werktijdverkorting aan

Social media
Prima thuischallenge(s)

Leesvoer!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020