Gosens: "We hebben corona-uitbraak onderschat, ik ook"

Gosens: "We hebben corona-uitbraak onderschat, ik ook"

16 maart 2020 – Atalanta Bergamo-back Robin Gosens denkt dat het coronavirus is onderschat in Europa. De verdediger heeft geen andere verklaring waarom hij met zijn ploeg anders nog geacht werd om te voetballen in de Champions League tegen Valencia. "Waarom lieten ze ons achter gesloten deuren nog voetballen, terwijl er wel fans waren in de stad?", vraagt hij zich hardop af.Dat doet hij in een interview met La Gazzetta dello Sport. "Ik voelde angst toen Lombardije het middelpunt werd van de verspreiding en nergens in Europa zoveel gevallen waren", zei Gosens tegenover de Italiaanse krant. "Er is niet alleen angst in de regio's om ons heen, maar ook Bergamo is inmiddels helemaal een spookstad."

Gosens is zelf momenteel ook in thuis-isolatie, samen met zijn verloofde Rabea, die niet naar Duitsland terug wilde keren. "We hebben het onderschat, de uitbraak van het coronavirus. Ikzelf ook, ik hield mezelf voor dat het maar een griepje was. Ik ging naar restaurants, naar vrienden. We kenden de capaciteit van het virus niet, pas toen er al heel veel gevallen waren."

Lees ook: "Ik zou Atalanta's Gosens graag bij het Nederlands elftal zien"

Voorlopig zit de Duitse verdediger, met Nederlands paspoort, thuis. "Ik train een beetje, ook al is het vreemd. Het is raar om niet te weten wanneer ik de training weer nodig heb", aldus de achterhoedespeler.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020