Eredivisie-update PSV: thuis trainen en nieuwe hoop Malen

Eredivisie-update PSV: thuis trainen en nieuwe hoop Malen

17 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel IV: PSV.Algemene status
Wie snel scrolt via de sociale kanalen van PSV, kreeg in het begin niet eens heel veel mee van de corona-updates, die in Eindhoven redelijk beperkt zijn. Geen grote voorzorgsmaatregelen, pas toen de regering knopen doorhakte, gingen de Eindhoven daar snel mee. Alle trainingen waren eerst al vrij snel allemaal besloten en pas aan het begin van de week was er een groot overleg over de situatie in Eindhoven.

De club liet weten zich 'hoe dan ook' te conformeren aan de adviezen van het RIVM en geen enkel risico te nemen. Het Philips Stadion zal tot en met 6 april gesloten blijven voor bezoekers, ook de Fanstore en het fysieke gedeelte van PSV Kaartverkoop is tot die tijd niet beschikbaar. Wel komen er af en toe spelers langs op de club, om een fysieke test af te leggen, maar dat gebeurt individueel en geldt alleen voor spelers uit het eerste- en beloftenteam. Zij werken thuis met op maat gemaakte schema's aan hun fitheid.  

Trainingen
In tegenstelling tot diverse andere clubs was PSV voor het weekend sowieso nog niet van om te gaan trainen deze week, wat na de update van de regering zondagmiddag uiteraard niet is veranderd. Wanneer alle teams te horen kregen dat er niet getraind werd en wat de plannen waren, heeft PSV niet gecommuniceerd. Maandag kwam er een interne update, waarin stond dat de spelers van de hoofdmacht en de beloftenploeg thuis moeten trainen. PSV liet ook weten dat de spelers zich één keer per week melden op De Herdgang voor een gezondheids- en fitheidscheck. 

Blessuregevallen
Na maanden van spelers met blessures, was de ziekenboeg van de Eindhovenaren juist leeggestroomd. Mohamed Ihattaren had een lichte kwetsuur, maar had afgelopen weekend als er niet was afgelast mogelijk alweer kunnen spelen. Alleen Donyell Malen kan baat hebben bij deze tijdelijke Eredivisie pauze. Hij zou er minimaal tot de zomer uitliggen, maar kan door deze ontwikkelingen wellicht nog speelminuten maken in de Eredivisie en mag weer meer hopen op het EK.

Corona-nieuws
Gerbrands: "Als wij kunnen bijdragen, zullen we dat doen"
Dumfries over corona: "Het is heel heftig wat er gebeurt"
PSV'ers krijgen eigen programma mee naar huis om fit te blijven 
Ajax-jeugd dicht, Feyenoord wacht af, PSV traint niet

Social media
Terugblikken naar het mooie seizoen in de Champions League

Supporters worden gemist

Nieuw contract voor Ledezma

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020