Brazilië zwicht voor protesten, Australië voetbalt door

Brazilië zwicht voor protesten, Australië voetbalt door

16 maart 2020 – De Braziliaanse bond is overstag: ook in het Zuid-Amerikaanse land wordt de competitie stilgelegd. In Argentinië gaat het voetbal door, maar nam River Plate afgelopen weekend het heft in eigen handen. Aan de andere kant van de wereld heeft de Australische bond besloten voorlopig door te voetballen.

Lang wilde de Braziliaanse bond (CBF) de competities niet stilleggen, maar achter gesloten deuren laten spelen. Dit weekend werd er ook nog gewoon gevoetbald. Na een protest van Gremio, dat voor het beginsignaal van het duel met Sao Luiz mondmaskers droeg (zie foto), draaide de CBF bij. Sowieso heerste er veel onvrede om te blijven voetballen. Voor onbepaalde tijd komen de competities stil te liggen.

Zover is het nog niet in Argentinië. Daarover bestaat veel ongenoegen. River Plate voegde daad bij woord en hield het stadion voor iedereen gesloten waardoor het duel met Atlético Tucuman niet door kon gaan. Arbiter German Delfino was wel afgereisd naar Buenos Aires, maar kwam voor een dichte deur te staan. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. We konden niet naar binnen. De spelers van Atlético hoefden niet eens te komen", sprak Delfino.

Australië
Ook Australië behoort tot de landen waar de competitie nog niet op z'n gat ligt. Er is wel besloten om de rest van het seizoen achter gesloten deuren te spelen. Het Nieuw-Zeelandse Wellington Phoenix, deelnemer van de Hyundai A-League, speelt tevens de rest van haar thuiswedstrijden op Australische bodem. "De situatie verandert constant en in de toekomst kunnen verdere maatregelen nodig zijn", aldus bondsvoorzitter James Johnson.

gerelateerd