"Ik zou Atalanta's Gosens graag bij het Nederlands elftal zien"

"Ik zou Atalanta's Gosens graag bij het Nederlands elftal zien"

15 maart 2020 – Robin Gosens verdient vanwege zijn goede prestaties bij Atalanta Bergamo een kans bij het Nederlands elftal op korte termijn. Dat stelt Youri Mulder althans, op basis van diens goede seizoen bij de Serie A-club. De back zou ook mogen uitkomen in het Duitse team, maar bondscoach Ronald Koeman zou er goed aan doen om hem snel een keer op te roepen voor Oranje.Dat stelt de analist Mulder in het tv-programma Rondo. "Robin Gosens had een oproep wel verdiend", vond Mulder over de voorselectie van Oranje, die bondscoach Ronald Koeman nog wel naar buiten bracht. Een definitieve selectie zal er vanwege de corona-uitbraak niet meer komen en een oproep voor Gosens dus ook niet. Bij een volgend moment zou dat alsnog moeten gebeuren.

"Ik zou hem graag bij het Nederlands elftal zien. Hij heeft veel ervaring in de Serie A en in de Champions League, meerdere seizoenen. Dat is toch anders dan bij AZ. Hij heeft zich meer bewezen dan Wijndal", meent de voormalig profvoetballer. "Het zou kunnen zijn dat Gosens niet wil, maar hij heeft nu nog geen keuze hoeven maken."

Gosens werd geboren in Duitsland (Emmerik, vlak bij de grens), maar mag vanwege zijn Nederlandse moeder ook uitkomen voor Nederland. Jeugdinterlands speelde hij voor beide landen niet. Dit seizoen is hij een vaste kracht bij Atalanta Bergamo, voor wie hij inmiddels 92 optredens maakte en daarin dertien keer scoorde en negen assists gaf. Ook in de Champions League - waarin de kwartfinale werd behaald - is hij dit seizoen een meer dan vaste waarde bij de Italiaanse club. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020