Go Ahead Eagles kijkt naar opties voor werktijdverkorting

15 maart 2020, 22:22   Bijgewerkt: 15 maart 2020, 22:29

Go Ahead Eagles gaat gebruik maken van de werktijdverkorting die de KNVB heeft aangeboden uit te zoeken. De club laat weten dat naar het UWV te stappen, om te kijken of het mogelijk is om voor de spelers een tijdelijke uitkering aan te vragen. In dat scenario neemt het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) een deel van de salarissen over van de werkgever.

Dat vertelt Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles, tegenover De Stentor. Werktijdverkorting is een maatregel die bedrijven kunnen nemen, als er beduidend minder werk is voor werknemers – zoals nu vanwege de corona-uitbraak aan de hand is. Het inkomen van de spelers blijft gelijk, maar het UWV betaalt een deel van het inkomen mee uit het WW-uitkering. "Wij gaan een beroep doen op de overheid", bevestigt Van Dop.

Dat is niet het enige dat Kowet gaat proberen op te helderen bij de overheid. "Denk alleen al aan onze buitenlandse jongens. Mogen die wettelijk gezien wel terug naar hun eigen land? Ze hebben drie weken geen training bij ons nu. Het zijn allemaal aspecten waarop we op korte termijn antwoord moeten zien te vinden", weet Van Dop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen