FOX Sports krijgt financiële domper, wel andere programmering

15 maart 2020, 22:10

Niet alleen de voetbalclubs ervaren een flinke financiële domper vanwege het stilleggen van de gehele voetbalwereld, ook de media zijn en worden flink de dupe. Sportaanbieder FOX Sports krijgt een forse domper te verwerken van de huidige ontwikkelingen in de voetballerij. "Ik kan wel zeggen dat we als abonneezender niet afhankelijk zijn van reclame-inkomsten", vertelt woordvoerder Maarten van Rooijen.

Dat doet hij tegenover De Telegraaf. "Het is evident dat er minder mensen zullen kijken als we geen wedstrijden kunnen uitzenden. Dat zal ook invloed hebben op de reclame-inkomsten", erkent Van Rooijen, die dus wel aangeeft dat de klap op te vangen is. De zender zal bovendien niet op zwart gaan, ondanks dat er geen live voetbal meer, maar heeft al alternatieven bedacht. 

"Wij gaan met een aangepaste programmering werken. We hebben veel voetbaldocumentaires en programma's als Bij Andy in de auto en De jaren van Perez en die worden nu weer uitgezonden", aldus van Rooijen, die wel bevestigt dat het voor de voetbalzender 'grote gevolgen' zal hebben. "We proberen er het beste van te maken en uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat het virus wordt bestreden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen