Gisteren gemist: volledige lockdown Eredivisie, Turkse toppers

Gisteren gemist: volledige lockdown Eredivisie, Turkse toppers

16 maart 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 15 maart.KNVB raadt clubs af om te trainen: accommodaties moeten dicht
De KNVB heeft alsnog het voorbeeld van het NOC*NSF gevolgd en roept alle voetbalclubs op om per direct de trainingscentra te sluiten. In eerste instantie deed men dat in Zeist nog niet, maar inmiddels hebben ze het voorbeeld van de andere sportbonden gevolgd. De kans is klein dat er nog teams zijn die wél zullen trainen komende week.

Eredivisie en Eerste Divisie minimaal nog week langer stil
De Eredivisie ligt in elk geval nog stil tot en met het tweede weekend van april. Hoewel de kans al nihil was dat er eerder gespeeld zou worden, is ook de speelronde op 4/5 april definitief afgeblazen. De regering heeft de strenge maatregelen namelijk verlengd tot en met 6 april, wat betekent dat al het sporten en dus ook het voetbal tot dan stil ligt.

Galatasaray profiteert niet van remise Turkse koplopers
Galatasaray heeft zondagavond niet geprofiteerd van het gelijkspel van koplopers Tabzonspor en Istanbul BB. De nummer drie zag eerder op de dag dat het kon inlopen na de remise van de nummers één en twee van de Süper Lig, maar kwam met Ryan Donk negentig minuten op het veld niet tot scoren tegen Besiktas: 0-0.

Ook oud-Ajacied Pantelic besmet met coronavirus
Ook voormalig Ajacied Marko Pantelic (op archiefbeeld) is besmet met het coronavirus. De vicevoorzitter van de Servische voetbalbond heeft een positieve test afgelegd en blijkt besmet met het virus. Vermoedelijk heeft hij het opgelopen bij een meeting in Amsterdam op het UEFA-congres, waar hij samen met voorzitter Slavisa Kokeza aanwezig was.

De Roon mag huis niet uit na contact met Valencia-spelers
Marten de Roon mag zijn huis momenteel helemaal niet meer uitkomen. De middenvelder van Atalanta Bergamo is recent in contact geweest met spelers van Valencia – bij wie een enkeling het coronavirus is geconstateerd. "We mogen zelfs niet meer naar de supermarkt", vertelde hij.

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020