Ajax volgt advies KNVB ook en schrapt trainingen 'voorlopig'

15 maart 2020, 21:50

Ook Ajax zal voorlopig niet trainen en volgt dus het advies van de KNVB om alle activiteiten rondom de club per direct stil te leggen. De Amsterdammers hadden de jeugdopleiding al stilgelegd, maar dat geldt nu ook voor het eerste team en de beloftenploeg. Die zullen 'voorlopig' geen trainingen afwerken om de corona-uitbraak verder in te dammen.

Dat heeft de club laten weten op de clubsite. 'De overheid kondigde zondagmiddag scherpere maatregelen aan om verspreiding van het Corona-virus verder tegen te gaan. Een aantal daarvan hebben betrekking op de voetballerij. Ajax volgt die instructies. Op een persconferentie werd duidelijk dat het stilleggen van de Nederlandse voetbalcompetities van 31 maart verlengd is tot en met 6 april. Daarnaast werd bekendgemaakt dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten. Dat geldt ook voor de trainingsfaciliteiten en stadions van het betaald voetbal', schrijft de koploper van de Eredivisie.

Lees ookFeyenoord en AZ schrappen training

Dat advies wordt opgevolgd, waardoor Ajax – dat in eerste instantie wel nog zou trainen maandag – net als Feyenoord en AZ de training (tijdelijk) stilligt. Of dat eveneens tot en met 6 april het geval is, laat Ajax niet weten. PSV heeft als enige topclub nog niets laten weten via het clubkanaal, maar bij hen was al bekend dat er maandag (morgen) geen activiteiten zouden zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen