Eredivisie-update Feyenoord: rust en beslissing Advocaat is later

Eredivisie-update Feyenoord: rust en beslissing Advocaat is later

16 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel III: Feyenoord.Algemene status
Als er iemand zal balen van deze hele corona-uitbraak in de voetballerij, is het Dick Advocaat wel. Feyenoord was terug in de titelstrijd, verkeerde in topvorm en niets leek de Rotterdammers te kunnen stoppen. Al snapte de ervaren coach volledig dat het voetbal werd stilgelegd. "Er zijn nu veel belangrijkere zaken gaande in dit land. In heel de wereld zelfs", zei hij afgelopen week, toen het voetbal in de Eredivisie nog niet eens was gecanceld. Dat gebeurde niet veel later alsnog.

Feyenoord had nauw contact met Casper van Eijk, dus toen de overheid met duidelijke maatregelen kwam, werden die per direct snel opgevolgd - ongetwijfeld in overleg met de clubarts van de Rotterdammers: De Kuip werd volledig afgesloten voor enkele weken. De fysieke Feyenoord Fanshops blijven vooralsnog wel open, maar daar wordt met een beperkte bezetting gewerkt. Met Nicolai Jørgensen is er één speler die misschien wel blij zal zijn met de extra hersteltijd, aangezien hij al een flinke tijd uit de roulatie lag. Luis Sinisterra ligt er namelijk nog maanden uit.

Training
Feyenoord zou maandag (vandaag), omdat het groen licht kreeg van de medische staf, weer gaan trainen, nadat het zaterdag en zondag vrij had gekregen. Na het nieuwe besluit van de overheid waren de Rotterdammers echter heel duidelijk: er wordt niet meer getraind. De club handelde razendsnel en cancelde terecht alle activiteiten tot 6 april, óók van het eerste team. 

Oefenwedstrijden
Vriendschappelijke wedstrijden zijn inmiddels niet meer in te denken tussen voetbalclubs, zeker niet bij Feyenoord. De club besloot immers direct alle activiteiten op te schorten tot begin april en daarom wordt er dus niet geoefend door de Rotterdammers, voor wie de bekerfinale op 19 april zomaar eens de eerstvolgende officiële wedstrijd zou kunnen zijn. Die is vooralsnog wél blijven staan. Voor die tijd zal er dan ongetwijfeld wel worden geoefend, al is dat voorlopig niet aan de orde. 

Corona-nieuws
Feyenoord in coronacrisis bestand tegen opdrogende inkomsten 
Advocaat moet beslissing over zijn toekomst uitstellen
Feyenoord en AZ schrappen training
Feyenoord wil maandag weer trainen: "Wachten op groen licht" 
Advocaat begrijpt stilleggen voetbal: "Er zijn belangrijkere zaken"

Social media
Update rondom Sinisterra

Leesvoer over Marcos Senesi

Kökcü denkt mee met de fans

Wel een challenge voor de Rotterdammers

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020