Eredivisie-update AZ: overheid gevolgd en gevolgen voor stadion?

Eredivisie-update AZ: overheid gevolgd en gevolgen voor stadion?

16 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel II: AZ. Algemene status
Bij AZ was het redelijk rustig, ondanks de uitbraak van het coronavirus. De club uit Alkmaar wachtte rustig op de maatregelen vanuit de KNVB en overheid, voor het zelf met grote updates kwam. Met de lichte maatregelen – kinderen niet hand in hand met spelers, geen sponsorrondes – was de club er snel bij, maar met de grotere voorzorgsmaatregelen werd best lang gewacht. Pas toen de overheid maatregelen trof, was AZ er heel snel bij om die te volgen.

Eerst werden het Grand Café Van Gaal en het AZ Fancentrum gesloten, niet veel later ging er ook een streep door alle trainingen van alle teams. Wat voor de Alkmaarders extra vervelend is, is dat het vermoedelijk gevolgen krijgt voor de opbouw van het nieuwe stadion. Afgelopen week kreeg de club een vergunning voor de opbouw van het nieuwe dak van het stadion, wat komende zomer opgebouwd zou worden. Wat de gevolgen daarop gaan zijn, is nog onbekend.  

Voor Albert Gudmundsson, Ron Vlaar en Stijn Wuytens uit de ziekenboeg komt de extra rustperiode goed uit, Pantelis Hatzediakos ligt er nog veel langer uit. 

Trainingen
Alle trainingen van de jeugdteams van AZ werden al heel snel gecanceld tot en met 31 maart en na het besluit van de regering om tot 6 april alle sportcentra te sluiten, communiceerde AZ als een van de eerste Eredivisie-clubs dat het tot die datum ook daadwerkelijk niet zou trainen. De komende weken is er dus geen enkele activiteit op de trainingsvelden van AZ. Dat zou eerst anders zijn: het plan was om deze week nog wel gewoon te trainen.

Oefenwedstrijden
Aangezien Arne Slot deze week nog had willen trainen, was de kans best aanwezig dat ook oefenwedstrijden tot het repertoire had gehoord. Omdat de Alkmaarders heel stellig waren in het direct sluiten van het gehele complex, is het uitgesloten dat de Alkmaarders voor 6 april toch vriendschappelijk spelen. 

Corona-nieuws
Feyenoord en AZ schrappen training
AZ krijgt vergunning en mag bouwen aan nieuw stadiondak

Social media
Toch een wedstrijd dit weekend

Een nieuwe auto (of toch fiets?) voor Yuki

Blessure-update van Gudmundsson

Thuiswerken bij AZ

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020