Feyenoord en AZ schrappen training, VVCS blij met maatregelen

Feyenoord en AZ schrappen training, VVCS blij met maatregelen

15 maart 2020 – Feyenoord en AZ hebben besloten om de komende weken niet te trainen en het dringende advies van de KNVB en de regering per direct te accepteren. Beide clubs laten weten dat het eerste team tot en met 6 april - het moment waarop de lockdown op dit moment zal eindigen - niet in actie komen op de trainingsaccommodaties.'De KNVB heeft daarnaast in lijn met de extra maatregelen van de overheid de clubs geadviseerd de trainingsaccommodaties te sluiten. Het gevolg is dat de eerste selectie tot 6 april niet meer samenkomt op 1908', schrijft Feyenoord, dat ook Varkenoord sluit. 'De fysieke Feyenoord Fanshops blijven vooralsnog open, maar daar wordt met een beperkte bezetting gewerkt.'

Lees ookKNVB raadt clubs af om te trainen: accommodaties moeten dicht 

Ook AZ heeft het trainingscomplet per direct gesloten voor alle teams. 'Het eerste elftal, Jong AZ en de jeugdteams zullen tot en met 6 april niet trainen', aldus de club. In het praatprogramma Rondo werd gesteld dat ook Ajax en PSV het advies van de KNVB hebben gevolgd, maar zij hebben dat nog niet via de officiële kanalen bevestigd.

Diverse Eredivisie-clubs, waaronder RKC Waalwijk en ADO Den Haag, lieten eveneens weten de maatregelen over te nemen. FC Groningen laat weten maandag verder te overleggen binnen de club, terwijl sc Heerenveen de trainingen van het eerste slechts voor een week heeft geschrapt. Voor die tijd wordt er wel gekeken of er dan getraind kan worden.

VVCS snapt de keuzes
Evgeniy Levchenko snapt de keuzes van de KNVB om niet te mogen trainen tot en met 6 april. "Ik ben continu met ze in gesprek. De meesten zeiden: waarom zouden we nog doorgaan met trainen? Ze voelen zich niet veilig als ze gaan trainen. Daarom is dit een verstandige beslissing van de KNVB", aldus Levchenko tegenover het ANP.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020