KNVB raadt clubs af om te trainen: accommodaties moeten dicht

15 maart 2020, 19:30

De KNVB heeft alsnog het voorbeeld van het NOC*NSF gevolgd en roept alle voetbalclubs op om per direct de trainingscentra te sluiten. In eerste instantie deed men dat in Zeist nog niet, maar inmiddels hebben ze het voorbeeld van de andere sportbonden gevolgd. De kans is klein dat er nog teams zijn die wél zullen trainen komende week.

Dat heeft de KNVB laten weten. In een dringend advies liet de voetbalbond aan de clubs weten dat ze het advies om alle sportaccommodaties te sluiten, opvolgen. Dat om de uitbraak van het coronavirus in Nederland in te dammen. Eerder kwam het NOC*NSF voor alle sporten met een zelfde soort advies, toen volgde de voetbalbond die nog niet op. 

Lees ook: NOC*NSF sluit trainingscentra

'Het kabinet heeft vanmiddag bekendgemaakt dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten. Dat geldt voor alle sportaccommodaties, dus ook voor de trainingsfaciliteiten en stadions van het betaalde voetbal', laat de KNVB weten. 'Het advies van de KNVB, ECV en CED is om hier uiteraard gehoor aan te geven, alles te sluiten en ook niet collectief te trainen. De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden', aldus de voetbalbond.

De KNVB onderzoekt tevens de mogelijkheden voor deeltijd-WW voor profvoetballers. Wat daar uit zal komen en of dat ook daadwerkelijk nodig is, is moeilijk te voorspellen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen