Italiaanse voetbalbond: "Voorstel aan UEFA om EK uit te stellen"

15 maart 2020, 17:22

De Italiaanse voetbalbond gaat dinsdag tijdens het UEFA-congres om uitstel van het EK vragen. De Italianen willen liever de nationale competities uitspelen, zodat er volgend seizoen gewoon 'normaal' gestart kan worden met de competities. 

"We moeten in deze moeilijke tijden prioriteiten stellen", sprak voorzitter van de Italiaanse voetbalbond Gabriele Gavrina in gesprek met het Italiaanse tv-kanaal Sportmediaset. "Ik begrijp dat er bij het EK grote waarde wordt gehecht aan de economische ontwikkeling, socialisatie, maar het is beter om dit toernooi uit te stellen." Afgevaardigden van Europese clubs en competities vergaderen dinsdag via een videoverbinding over onder meer het EK. Het Europese kampioenschap zou van 12 juni tot 12 juli worden gehouden in twaalf landen. 

Gavrina geeft de voorkeur aan het uitspelen van de nationale competities en sluit niet uit dat de laatste wedstrijden van het seizoen pas in juli worden gespeeld. "Laat de jongens nu thuis zitten. Zij kunnen zich mentaal en fysiek weer opladen. We lijden enorm onder dit virus, ook economisch." Gavrina ziet het liefst dat de competities al voor 30 juni worden uitgespeeld, zodat clubs niet in de knoei komen met aflopende contracten. "Clubs lopen enorm veel geld mis door deze verschrikkelijke periode. Het is gewoon eerlijker om de competities uit te spelen in plaats van het spelen van het EK."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen