Eredivisie-update Ajax: streep door jubileum en Future Cup

Eredivisie-update Ajax: streep door jubileum en Future Cup

16 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel I: Ajax.Algemene status
Als een van de eerste clubs in Nederland werd Ajax 'getroffen' door het coronavirus en wel in de technische staf. Christian Poulsen werd naar huis gestuurd nadat hij in contact was geweest met Thomas Kahlenberg, die besmet was met het virus. Ook inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en een fysiotherapeut werden naar huis gestuurd door de Amsterdammers, al bleken ze uiteindelijk alle drie niet besmet.

Verder reageerde Ajax vrij strikt op alle maatregelen die werden genomen: de jeugdopleiding ging dicht, er ging al vroeg een streep door alle wedstrijden en ook door de Future Cup – gepland in begin april – ging reeds al een streep. Edwin van der Sar liet in een bericht op de clubsite weten de beslissingen van de KNVB te begrijpen en bovendien zou Ajax haar medewerking verlenen bij toekomstige maatregelen. Zo werd ook het 120-jarig jubileum van Ajax op 20 maart al gecanceld. Sindsdien is het redelijk rustig op het clubkanaal van de Amsterdammers. Voor blessuregevallen David Neres, Joël Veltman, Ryan Babel, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad – hij is bijna weer fit - is de extra rust dan weliswaar weer 'goed' nieuws, 

Trainingen
Hoewel Ajax op het clubkanaal lang niets liet weten of er nog getraind zou worden, was al zeker dat er niets meer met fans gebeurt. Afgelopen vrijdag werd er nog achter gesloten deuren getraind, waarna de jeugdteams tot en met 31 maart vrij kregen. Erik ten Hag en zijn mannen waren van plan om deze maandag te trainen - met Winston Bogarde als nieuwe vaste assistent op het veld - maar na het nieuwe besluit van de overheid ligt het het ook voorlopig stil in Amsterdam. Of dat tot en met 6 april het geval is, is nog niet bekend. Daarover heeft Ajax nog niets gecommuniceerd. In het bericht stond wel dat er 'voorlopig' niet getraind wordt. 

Oefenwedstrijden
Waar er van diverse clubs al informatie kwam over mogelijk te spelen oefenwedstrijden, heeft Ajax daar nog niets over naar buiten gebracht. Afgelopen weekend is er in elk geval niet geoefend door de Amsterdammers. Of dat de komende week gaat gebeuren, is nog niet bekend. Met de nieuwe maatregelen van het kabinet is dat vrijwel zeker uitgesloten. 

Corona-nieuws
Van der Sar over afgelasting: "We moeten ons steentje bijdragen"
Poulsen keert na week in thuisisolatie terug bij Ajax
Ajax schrapt Future Cup op voorhand vanwege corona
Ajax-jeugd dicht, Feyenoord wacht af, PSV traint niet

Social media
Kampioensduel opnieuw beleefd

Blind maakt een ommetje

Babel werkt aan zijn herstel

Martínez mocht nog naar Londen

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020