Feyenoord wil maandag weer trainen: "Wachten op groen licht"

Feyenoord wil maandag weer trainen: "Wachten op groen licht"

15 maart 2020 – Als het aan Feyenoord ligt, dan gaat het maandag weer trainen. De Rotterdammers trainden de afgelopen dagen niet door het coronavirus en het is de bedoeling dat er maandag wel getraind gaat worden. Dat zegt assistent-trainer Cor Pot.Ook Feyenoord zit in de maag met het coronavirus. "Wij wachten nog wel op groen licht", aldus Pot tegen RTV Rijnmond. "Er is gezegd dat we dit weekend vrij hadden en overleg zouden hebben over maandag. Dat moet nog gebeuren. Dat gaat via de medische staf. We hebben nog niks gehoord, maar we gaan er gewoon vanuit dat we om half negen op de club zijn, maar je weet niet wat er gebeurt." Ook sc Heerenveen wil overigens graag actief blijven, zo heeft het zondag al laten weten.

Pot ziet het prima zitten om de te trainen en denkt niet dat de situatie per se anders is door de pandemie. "Als er groen licht wordt gegeven, dan zie ik er niet tegenop. Dan wordt het vast verantwoord besloten. Wij hebben niet zo'n grote groep, dus de training zal er niet anders uitzien dan normaal", zegt de assistent, die weet dat Feyenoord ook in de ban is van het coronavirus. Zo heeft de selectie flesjes handzeep gekregen. "Om iedere keer je handen mee schoon te maken. Er zijn wat richtlijnen gegeven natuurlijk. Geen handen geven, elkaar niet aanraken. Dat hoort er ook bij. Die maatregelen moet je nemen. Morgen zal er wel een nieuwe briefing komen."

Feyenoord zat voor de situatie met het coronavirus in een geweldige serie. Pot denkt niet dat die door het virus helemaal doorbroken zal worden. "Daar moeten we niet te zwaar aan tillen. We gaan gewoon op dezelfde manier door waarmee we zijn begonnen. We zijn ook zo begonnen, dus dat kunnen we ook opnieuw."

Lees ook: Eredivisie start dagelijkse conference call met de clubs

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020