NOC*NSF sluit trainingscentra, KNVB wacht

NOC*NSF sluit trainingscentra, KNVB wacht

15 maart 2020 – NOC*NSF adviseert alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten, maar de KNVB gaat daar voorlopig nog niet in mee. Het trainingscentrum in Papendal en schaatsstadion Thialf sluiten voorlopig de deuren. De KNVB blijft echter de richtlijnen van het RIVM en de overheid volgen en laat weten dat de trainingscomplexen van de betaald-voetbalclubs nog niet op slot hoeven.We willen ons strak houden aan de overheidsrichtlijnen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen", zegt Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, in gesprek met het Algemeen Dagblad. De maatregel zal in elk geval tot eind maart van kracht blijven, daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. De KNVB houdt zich vooralsnog strikt aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid, zodoende hoeven voetbalclubs hun trainingen nog niet te staken.

Feyenoord wilde maandag weer beginnen met trainen, terwijl ook sc Heerenveen al twee oefenwedstrijden heeft ingepland voor volgende week. Henk van Stee, technisch directeur Sparta, geeft aan de richtlijnen volgen. "Algemeen directeur Manfred Laros en ik hebben voortdurend contact met elkaar over de te vervolgen stappen. Aanvankelijk zouden we morgenochtend bepalen hoe we met de ontwikkelingen om zouden gaan. Nu bekijken we dat per uur. Wij volgen daarin de richtlijnen van de KNVB, het RIVM en minister-president Mark Rutte. Als ons nu geadviseerd wordt het trainingscomplex te sluiten, dan doen we dat."

Lees ook: Eredivisie start dagelijkse conference call met de clubs

Ook Fortuna Sittard was afhankelijk van plan om weer te beginnen met trainen, maar na de maatregel van de NOC*NSF is dat geen zekerheid meer. "Na een vrij weekend, was het onze intentie om maandag de trainingen weer te hervatten. Na de oproep van NOC*NSF om trainingscomplexen te sluiten verandert dit mogelijk. We zullen vandaag met de medische staf en de KNVB in overleg gaan over de te volgen stappen. Want uiteraard staat de gezondheid van iedereen voorop. Binnen enige uren zal vermoedelijk meer duidelijk zijn over wat er bij Fortuna gaat gebeuren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020