Rooney witheet: "Spelers zijn behandeld als cavia's"

Rooney witheet: "Spelers zijn behandeld als cavia's"

15 maart 2020 – Wayne Rooney is allesbehalve te spreken over de aanpak van de regering en Engelse voetbalbond wat betreft het coronavirus. "Voetballers in Engeland zijn behandeld als een stel cavia's", zei hij in zijn column.Waar zo goed als alle competities in Europa werden stilgelegd door de uitbraak van het virus, was men in Engeland in eerste instantie nog van plan om te spelen. De all-time topscorer van The Three Lions hekelt de beslissingen van de regering en de Engelse voetbalbond. "Voor spelers, staf en familie was het een zorgelijke week", schreef hij in de Sunday Times. "Het was een week waarin je een gebrek aan leiderschap van de regering, de FA en de Premier League zag."

Waar andere sportevenementen direct werden afgelast was men in Engeland in eerste instantie nog gewoon van plan om te spelen. "Ik denk dat veel voetballers hebben gedacht: 'heeft dit iets met geld te maken?', waarom hebben wij in Engeland moeten wachten tot vrijdag? Het besluit werd pas gemaakt toen Mikel Arteta (trainer Arsenal, red.) ziek werd."

Nadat bekend werd dat er meerdere mensen in Engeland geïnfecteerd waren besloot men toch om de knoop door te hakken en de wedstrijden af te blazen. "Na een spoedoverleg maakten ze toch de juiste beslissing, ,aar toch dat moment voelde het alsof we behandeld werden als cavia's. Als iemand van mijn familie door mij besmet raakt, omdat ik moet spelen bij een onveilige situatie en ze daardoor ernstig ziek worden, zou ik er goed over moeten nadenken om weer het veld op te gaan. Ik zou het de autoriteiten nooit vergeven."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020