Heerenveen wil bezig blijven: "Goedkeuring van autoriteiten nodig"

15 maart 2020, 14:56

Bij sc Heerenveen proberen ze ondanks het coronavirus zoveel mogelijk bezig te blijven. De club heeft volgende week twee oefenwedstrijden ingepland, maar het is nog maar de vraag of die door kunnen gaan. "We zouden nog goedkeuring van de autoriteiten moeten hebben", sprak technisch manager Gerry Hamstra over die kwestie.

De eerste selectie van de Friezen traint volledig afgesloten van de buitenwereld en de beveiliging laat dan ook absoluut geen buitenstaanders toe op het sportpark. "Er kan echt niemand bij, dat laten we niet toe", sprak Hamstra in de Leeuwarder Courant. "De medische staf houdt de gezondheid van de spelers nauwlettend in de gaten. Als iemand zich ook maar enigszins niet fit voelt, wordt diegene naar huis gestuurd. Daarnaast vragen we spelers om openbare ruimtes te mijden en na de trainingen direct naar huis te gaan."

De gehele jeugdopleiding traint niet meer en de club heeft dan ook nadrukkelijk verzocht om niet naar het trainingscomplex te komen. "Van alle mensen die bij de club rondlopen, heeft zeventig procent iets te maken met de opleiding", stelt Hamstra. "Spelers, gastgezinnen, ouders, chauffeurs, fysiotherapeuten, vrijwilligers. Bij het besluit dat we hebben genomen hebben we helemaal niet aan voetbal gedacht, maar puur aan het welzijn." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen