Cannavaro vanuit China: "Europa moet voorbeeld nemen aan hier"

Cannavaro vanuit China: "Europa moet voorbeeld nemen aan hier"

15 maart 2020 – Fabio Cannavaro is zich maar wat bewust van de ernst van het coronavirus en denkt dat de rest van de wereld een voorbeeld moet nemen aan China. De Italiaan is momenteel trainer van het Chinese Guanghzou Evergrande en ziet dat er in China alles uit de kast wordt gehaald om het virus te bestrijden.Cannavaro zit momenteel in quarantaine in zijn huis in China en is daar al meerdere malen getest op het virus. "Zodra ik hier arriveerde heb ik een test gedaan", zei hij in gesprek met La Gazetta dello Sport. "Het was de derde keer dat ik een test heb moeten doen. Ze bekeken mijn temperatuur en daarna heb ik een formulier ingevuld met gegevens over waar ik de laatste tijd ben geweest. Vanuit daar gaan ze dan kijken of ik ergens in aanraking zou kunnen zijn geweest met geïnfecteerde mensen."

De WK-winnaar van 2006 vindt het goed dat China zoveel maatregelen neemt en stelt dat de rest van de wereld een voorbeeld moet nemen aan die gang van zaken. "China zit al twee maanden op slot. Het is niet makkelijk om zo'n monster te bestrijden. Ook in Italië zijn we nu op de goed weg, daar ben ik trots op. We beginnen het virus steeds beter te begrijpen."

Toch maakt de Italiaan zich ook nog steeds zorgen. "Ik moet tegen mijn vader en moeder zeggen dat ze binnen moet blijven. Zij kunnen niet meer de normale dagelijkse dingen doen. We hebben de piek nog steeds niet gehad en moeten gefocust blijven in elk opzicht. We moeten leren van dit proces", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020