Advocaat begrijpt stilleggen voetbal: "Er zijn belangrijkere zaken"

15 maart 2020, 13:56

Dick Advocaat heeft er vrede mee dat het voetbal in Nederland voorlopig stilligt vanwege het coronavirus, ondanks dat daarmee de goede vorm van zijn Feyenoord wordt doorbroken. "Er zijn nu veel belangrijkere zaken gaande in dit land. In heel de wereld zelfs", aldus de oefenmeester van de Rotterdammers.

Ondanks dat er geen wedstrijden worden gespeeld, blijft Feyenoord net als veel andere clubs wel gewoon trainen. Morgen staat de selectie weer op het veld. De beleving zal echter wel anders zijn, zegt de coach tegen het Algemeen Dagblad. "We trainen gewoon door, maar spelers weten natuurlijk ook dat er geen wedstrijden op het programma staan. We gaan nu uit van de berichten dat we begin april misschien weer aan de bak moeten. Daar passen we onze intensiteit van de trainingen op aan."

Lees ook: Kampioen worden door huidige stand: wie is blij en wie is woest?

Jørgensen

Een aantal weken zonder voetbal hoeft echter niet alleen maar slecht nieuws te beteken, beseft ook Advocaat zich. Spelers die geblesseerd zijn, kunnen nu rustig werken aan hun herstel. Het team heeft ze voorlopig toch niet nodig. Nicolai Jørgensen is zo'n voorbeeld. "Voor hem kan het een voordeel zijn dat we even niet spelen. Maar we moeten afwachten of hij snel weer kan aansluiten. Het heeft tijd nodig, vrees ik."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen