Engels voetbal begin april? "Moeilijk voor te stellen"

Engels voetbal begin april? "Moeilijk voor te stellen"

15 maart 2020 – In de Premier League hopen ze begin april de bal weer te kunnen laten rollen, maar dat is waarschijnlijk veel te optimistisch gedacht. Dat zegt Paul Barber, directeur van voetbalclub Brighton & Hove Albion, in gesprek met de BBC. Hij denkt zelfs al na over een alternatieve manier om het seizoen uit te spelen.Verschillende voetballers en stafleden van clubs uit de Premier League zitten in ieder geval twee weken in isolatie, omdat zij mogelijk het coronavirus onder de leden hebben of daar al mee besmet zijn, zoals Arsenal-trainer Mikel Arteta. De Premier League wachtte lang met het stilleggen van de competitie, maar deed dit afgelopen vrijdag alsnog in navolging van bijna alle andere Europese competities.

Lees ook: Premier League volgt andere competities en ligt tot 3 april stil

De verwachting werd toen uitgesproken om op 4 april weer te gaan voetballen. Brighton-directeur Barber ziet dat niet gebeuren. "Het is echt moeilijk voor te stellen om over twee of drie weken weer een wedstrijd in de Premier League te spelen, gezien het scenario waar we ons in bevinden." Volgens hem moeten spelers die nu in quarantaine zitten eerst nog maar weer fit worden als zij ergens volgende week weer uit de isolatie komen. "Dat kan nog wel zeven tot veertien dagen duren."

Alternatieven voor Premier League
Barber denkt ondertussen al na over alternatieven om de competitie uit te spelen. De competitie niet mee laten tellen, levert volgens hem een dilemma op. "Het zou ongelofelijk onrechtvaardig zijn als Liverpool de titel niet zou krijgen. Maar het zou ook onrechtvaardig zijn als teams degraderen met nog negen of tien wedstrijden te gaan."

Als het seizoen niet kan worden afgemaakt moeten er volgens de directeur radicale beslissingen worden genomen. Barber denkt aan een Premier League met de huidige twintig teams, aangevuld met de twee rechtstreekse promovendi uit het Championship (tweede niveau). Van die 22 teams moeten er komend seizoen dan vier rechtstreeks degraderen, waardoor er uiteindelijk 18 teams overblijven. Die twee overgebleven plekken worden dan aangevuld met de twee clubs die volgend seizoen promoveren vanuit het tweede niveau, waardoor het aantal weer op twintig komt.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020