La Liga en FIFA in de clinch over speciale transferregel

La Liga en FIFA in de clinch over speciale transferregel

15 maart 2020 – De FIFA wilde dat de Spaanse La Liga de regel zou veranderen die ervoor zorgt dat clubs spelers mogen halen buiten de transferperiode in het geval van langdurige blessures. Deze zou niet eerlijk zijn voor alle clubs. De Spaanse competitie heeft dat verzoek echter naast zich neergelegd.De discussie over de regel kwam deze winter weer naar boven toen FC Barcelona na de transferdeadline Martin Braithwaite vastlegde na de blessures van Oussama Dembélé en Luis Suárez. De speler werd gehaald van laagvlieger Leganés. En daar kwam discussie over, aangezien die club op hun beurt geen vervanger voor de vertrokken aanvaller mocht halen.

Lees ook: Barcelona strikt Braithwaite als dispensatieaankoop

Volgens de Spaanse sportkrant Marca schreef de FIFA naar aanleiding van die ophef een brief naar het bestuur van La Liga met het verzoek de regel te veranderen. Of de voetbalbond de regel helemaal wilde laten schrappen of deze eerlijker wil maken, is niet bekend.

Regel behouden
Duidelijk is wel dat de Spaanse clubs er niks voor voelen de regel te schrappen. Tijdens een vergadering afgelopen week stemden bijna alle Spaanse clubs voor het behouden van de mogelijkheid om spelers vast te leggen na de transferperiode bij langdurige blessures. Het is onduidelijk of de FIFA nu nog verdere stappen zal ondernemen en welke dit dan zijn.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020