River Plate wil niet in actie komen door coronavirus, bond boos

14 maart 2020, 21:47

Er is ook in Argentinië onrust ontstaan vanwege het coronavirus. River Plate wil zaterdagavond namelijk niet in actie komen omdat een speler uit de selectie mogelijk het coronavirus onder de leden heeft. De club heeft het stadion dichtgegooid terwijl er eigenlijk gespeeld zou worden tegen Atlético Tucumán. De Argentijnse bond is zeer verbaasd.

Het is niet zeker dat een speler van River Plate het coronavirus heeft, maar er is wel een vermoeden van. In Argentinië gaan alle wedstrijden dit weekend gewoon door, al is er wel al besloten dat er zonder publiek gespeeld moet worden. River Plate heeft echter besloten dat het zaterdagavond niet zal spelen, tot grote verrassing van de Argentijnse voetbalbond.

Volgens de bond had de wedstrijd gewoon door moeten gaan. 'Spelers maken geen deel uit van de risicogroep en kunnen hun werk dus gewoon uitvoeren', laat de bond weten in een verklaring. 'Er mag op dit moment geen sprake zijn van individualistische acties, want die veroorzaken angst in de samenleving. Als een club een andere houding aanneemt, zal dat worden bestraft.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen