Hyballa traint door met NAC: "Kroeg in gevaarlijker dan trainen"

14 maart 2020, 17:50

NAC Breda traint voorlopig gewoon door, ook al is het niet precies duidelijk wanneer de Eerste Divisie weer verder gaat. Trainer Peter Hyballa merkt onduidelijkheid in de spelergroep en vindt het belangrijk dat er doorgetraind wordt.

"De spelers vragen: 'Waarom trainen wij wel en Real Madrid niet. En waarom grijpt de KNVB niet in en blijven wij wel trainen maar spelen we geen wedstrijden", zegt hij tegen BN De Stem. Hij luistert naar de kenners, zegt Hyballa. "De dokter zegt dat geen nut heeft thuis te blijven. Het is gevaarlijker als wij naar de kroeg gaan, dan met een kleine groep van dertig mensen op het veld te zijn. In de ochtend zijn we tweeënhalf uur en in de middag twee uur bezig geweest. Tussen de trainingen door heeft de dokter uitgelegd wat corona is en wat de gevolgen ervan zijn. Voor jonge gezonde mensen is het niet gevaarlijk. Alleen voor ouderen die ziek zijn, eigenlijk pas vanaf de 70 jaar is ons verteld."

Tot er andere dingen bekend worden, doet NAC voorlopig maar één ding. "Trainen, blijven trainen. In China hebben ze het virus na tien weken pas onder controle gekregen. 'Dan kunnen we acht weken geen voetbal spelen', zeiden de spelers. Aan de andere kant, bij mijn oude club in Slowakije mogen ze niet eens meer trainen. Gelukkig mogen wij dat nog wel doen, want maandag kan het weer helemaal anders zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen