ADO Den Haag
0 – 0
AZ

Van Mosselveld vreest voor competitievervalsing door corona

Van Mosselveld vreest voor competitievervalsing door corona

14 maart 2020 – Bij veel Nederlandse voetbalclubs is begrip voor de beslissing van de KNVB om de wedstrijden tot minimaal 31 maart niet te spelen. Onder meer Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC, beseft dat er geen andere oplossing is. Al voorziet hij wel problemen.Dat vertelt hij in De Volkskrant. Want een serie aan afgelaste wedstrijden, dat doet wat met een club. "Het betekent dat bij RKC zo'n twintig medewerkers niks te doen hebben. Daarvoor zoeken we nu een oplossing." De RKC-directeur voorziet ook problemen als er vanaf april bijvoorbeeld zonder publiek gespeeld wordt. "De grote clubs kunnen tegen een stootje. In de horeca vallen bedrijven om nu bezoekers wegblijven. Zeker in de eerste divisie kan het hard gaan met clubs die het nu al moeilijk hebben."

In Nederland zijn er nog geen spelers in quarantaine, maar de voorbeelden in het buitenland van onder meer Real Madrid en Arsenal zijn doemscenario's. "Het zou naïef zijn om te denken dat in Nederland niet één van de spelers of trainers ziek wordt", aldus Van Mosselveld.

Competitievervalsing
Hoe de vertraging ook opgelost wordt, competitievervalsing is volgens Van Mosselveld niet te voorkomen. "Wij hebben straks vier weken niet gespeeld en moeten dan tegen Feyenoord per se winnen om nog een kans op handhaving in de Eredivisie te behouden. En met een beetje pech ook nog eens zonder publiek. Ik vrees dat het een realistischer beeld is dan in april weer in een stadion met duizenden fans spelen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020