Rusland steekt helpende hand toe en wil EK organiseren

Rusland steekt helpende hand toe en wil EK organiseren

14 maart 2020 – Rusland is bereid om het EK voetbal te huisvesten. Het eindtoernooi staat vanwege de corona-perikelen op losse schroeven. Dinsdag wordt er topoverleg gevoerd over het al dan niet doorgaan van het EK 2020, maar de Russen hebben al aangegeven te willen helpen.In Rusland valt het aantal besmettingen nog te overzien. Mede daardoor heeft de Russische vice-president Dmitri Tsjenysjenko gezegd dat ze de Europese voetbalbond willen helpen. "Wij willen de UEFA graag meer mogelijkheden bieden en kunnen een groot aantal wedstrijden extra in ons land organiseren." In de zomer van 2018 organiseerde het land het het WK voetbal.

Dinsdag overleg
Dinsdag voert de UEFA middels een videoverbinding overleg met alle 55 landen die zich hebben aangesloten bij de bond. Alleen in Turkije, Rusland en Gibraltar gaan de competities gewoon door, waardoor er qua gezondheid én qua ruimte in de kalender grote zorgen zijn.

Daarnaast wordt dit EK ter ere van het 60-jarig bestaan van het toernooi in twaalf landen afgewerkt. Iets dat verdere verspreiding van het virus in de hand zou kunnen werken.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020