Open brief van Klopp: "Voetbal is op dit moment niet belangrijk"

Open brief van Klopp: "Voetbal is op dit moment niet belangrijk"

14 maart 2020 – Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft in een open brief laten weten dat de gezondheid belangrijker is dan het voetbal. Dat schreef de Duitser aan de fans van Liverpool, die tot minstens 3 april moeten wachten om hun club weer aan het werk te zien. Dit uiteraard in verband met het coronavirus.Klopp geeft in de brief aan dat het voetbal op dit moment op de tweede plaats komt. "Ik begrijp de teleurstelling bij onze fans die zo lang hebben gewacht op het succes dat nu zo dichtbij is. Toch heb ik altijd gezegd dat voetbal het belangrijkste van alle niet zo belangrijke dingen is. Op dit moment is voetbal helemaal niet belangrijk."

Nu Liverpool, tenzij het zo'n beetje elk duel verliest, voor het eerst in 30 jaar weer kampioen van Engeland gaat worden, is de teleurstelling bij de fans groot. Toch geeft Klopp aan dat er niets anders op zit. "Als deze maatregel er voor zorgt dat er één mens meer gezond blijft, ook al is het er maar één, dan nog is het de moeite meer dan waard."

Mocht de competitie overigens definitief niet afgemaakt worden, dan is de kans groot dat Liverpool alsnog gehuldigd wordt als kampioen. Dat schrijft The Telegraph althans. Volgens de krant krijgen The Reds dan 'gewoon' de landstitel.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020