Bosz over Havertz: "Dat wordt een transfer van 100 miljoen"

Bosz over Havertz: "Dat wordt een transfer van 100 miljoen"

14 maart 2020 – Peter Bosz zit goed op zijn plek bij Bayer Leverkusen. De Nederlandse coach is ruim een jaar in dienst bij de Duitse subtopper, die onder zijn leiding de weg naar boven heeft gevonden en nog altijd kans maakt op drie prijzen. Tegenover het Algemeen Dagblad blikt Bosz tevreden terug op zijn eerste veertien maanden in Leverkusen.

Bosz ziet dat zijn ploeg bezig is aan een sterke serie, met tien overwinningen in de laatste twaalf duels. Hij kiest daarbij voor een vaste kern. "Ik heb bij ons nu van vijf man bepaald dat ik ze altijd laat spelen. Keeper Lukas Hradecky, een persoonlijkheid die ook voor Finland speelt. De twee centrale verdedigers Sven Bender, ook een leider, en Edmond Tapsoba. Die laatste is in januari gekocht van Guimarães. En verder naar voren in het elftal Charles Aranguiz en Kai Havertz. Dat is ons geraamte. De rest eromheen rouleert."

Havertz
En ondanks de waslijst aan blessures, zijn de resultaten uitstekend. Vooral Havertz ontwikkelt zich snel. Bosz vrees dat de twintiger deze zomer niet te behouden is voor Leverkusen. "Zijn aandeel in goals en assists schiet weer omhoog. Hij is komende zomer niet te houden. Dat wordt een transfer van 100 miljoen. Wat zeg ik: meer nog dan 100 miljoen."

Het contract van Bosz werd onlangs met twee seizoenen verlengd. Hij hoopt de komende jaren door te groeien met Leverkusen. Hij erkent wel dat de top in de Bundesliga breed is, waardoor het lastig is om prijzen te pakken. "Dat wordt interessant. Je hebt hier achter Bayern natuurlijk ook Dortmund en Leipzig met hun ambities. En Gladbach, Schalke, Wolfsburg met het geld van Volkswagen erachter; dat zijn ook grote clubs hoor."

gerelateerd