VVCS hoopt op uitstel EK: "Steeds meer voetballers raken besmet"

VVCS hoopt op uitstel EK: "Steeds meer voetballers raken besmet"

14 maart 2020 – Als het aan de Nederlandse spelersvakbond ligt, wordt het EK van 2020 met een jaar uitgesteld. Aanstaande dinsdag neemt de Europese voetbalbond UEFA een beslissing over het al dan niet doorgaan van het eindtoernooi. VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko heeft zijn mening klaar. "Het is onverstandig om in juni het EK te spelen."Dat verklaart de oud-prof tegenover de NOS. Hij kijkt daarbij ook naar de situatie in China, die pas na drie maanden een beetje onder controle is. "Wij zitten nu drie maanden voor het EK. Praktisch gezien wordt het lastig. Het is vrijwel onmogelijk om het EK op een normale manier te organiseren. Ik zie het somber in."

Nu bijna alle competities en nationale voetbalbonden hun wedstrijden hebben geannuleerd, is er volgens Levchenko geen weg terug. Al begrijpt hij dat het een lastige beslissing is. "De UEFA zal een beslissing zo lang mogelijk willen uitstellen. Maar we hebben het over een virus dat zo veel levens kost. Steeds meer voetballers raken ook besmet. Eigenlijk is er geen argument om het EK wel te laten doorgaan. Ik hoop dat alle betrokkenen dat begrijpen."

Het EK begint vooralsnog gewoon om 12 juni in Rome en eindigt exact een maand later in Londen met de finale. De FIFPro steunt de VVCS en pleit voor het uitstellen van het EK. Dan ligt er wel een strijd tussen de FIFA en de UEFA in het verschiet. "De FIFA zal alles doen om dat EK dan tegen te werken. Dat wordt een strijd. Niet voor de eerste keer. Dan gaan we bloed zien, figuurlijk dan."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020