Gisteren gemist: Van Beek en Labyad zijn weer fit en coronavirus

14 maart 2020, 00:30   Bijgewerkt: 13 maart 2020, 23:57

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 13 maart.

Eerste Bundesliga-besmetting, Zwitsers cancelen tot 30 april, Thorsby en Suk besmet

Ook in de Bundesliga is het eerste coronageval gesignaleerd: Luca Kilian van SC Paderborn is vrijdag positief getest. Eerder testte trainer Steffen Baumgart nog negatief, maar de centrale verdediger is wel besmet. Alle andere spelers en leden van de technische staf worden zaterdag om die reden ook bekeken. In Zwitserland werd de competitie nog een maand langer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365004/eerste-bundesliga-besmetting-zwitserland-ligt-maand-langer-stil/,_blank,opgeschort] en ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/364995/thorsby-en-drie-ploeggenoten-besmet-met-coronavirus/,_blank,Morten Thorsby] en Hyun-jun Suk werden besmet met het virus. Verder kwam de FIFA met een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365003/clubs-hoeven-spelers-niet-meer-af-te-staan-aan-nationale-teams/,_blank,nadrukkelijk verzoek] om alle interlands te schrappen. 

'Bogarde wordt toegevoegd aan de technische staf Ajax'

Winston Bogarde heeft veel indruk gemaakt op de technische staf van Ajax en wordt daarom definitief toegevoegd aan de staf van trainer Erik ten Hag. De voormalig voetballer was de vervanger van de mogelijk met corona besmette assistent Christian Poulsen tegen sc Heerenveen en deed dat dusdanig goed, dat hij blijvend onderdeel uit gaat maken van de technische staf.

Weghorst over het spelen zonder publiek: "Was verschrikkelijk"

Wout Weghorst speelde donderdagavond zonder publiek in eigen huis tegen Shakhtar Donetsk in de Europa League vanwege de uitbraak van het coronavirus. Aanvankelijk zou dat ook komend weekend in Duitsland ook nog het geval zijn, maar volgens de Nederlandse spits is het een goede zaak dat dát alsnog veranderd is. "Het was verschrikkelijk zonder publiek."

Van Beek eindelijk helemaal terug: "Ben honderd procent fit"

Sven van Beek staat te trappelen om meer wedstrijdminuten te maken bij Feyenoord. Hoewel de Rotterdammers voorlopig niet meer in actie komen vanwege het coronavirus, is de centrale verdediger wel klaar om weer minuten te maken bij de Rotterdammers. "Ik kan zeggen dat ik honderd procent fit ben en gretig om mijn plaats te veroveren."

Labyad op de weg terug: "Ik heb helemaal geen last meer"

Zakaria Labyad kan mogelijk zijn rentree bij Ajax maken als de Eredivisie volgende maand wordt hervat. De aanvallende middenvelder bevindt zich in de laatste fase van zijn herstel van een knieblessure. Door een scheurtje in zijn meniscus kwam Labyad sinds eind november niet meer in actie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen