Weghorst over het spelen zonder publiek: "Was verschrikkelijk"

Weghorst over het spelen zonder publiek: "Was verschrikkelijk"

13 maart 2020 – Wout Weghorst speelde donderdagavond zonder publiek in eigen huis tegen Shakhtar Donetsk in de Europa League vanwege de uitbraak van het coronavirus. Aanvankelijk zou dat ook komend weekend in Duitsland ook nog het geval zijn, maar volgens de Nederlandse spits is het een goede zaak dat dát alsnog veranderd is. "Het was verschrikkelijk zonder publiek."Dat zei hij tegenover FOX Sports over de 1-2 nederlaag. "Het was dramatisch. Als je zo moet voetballen, voetbal ik liever niet", zei Weghorst, voor wie het de eerste keer was dat hij zonder fans op de tribunes moest spelen. "Heel raar, een vreemde gewaarwording, maar het is niets." Vandaag (vrijdag) besloot de Duitse voetbalbond alsnog om de duels voorlopig te cancelen

Lees ookEnorme misser Weghorst bij nederlaag VfL Wolfsburg

Dat Weghorst een strafschop huizenhoog over schoot omdat hij uitgleed bij de aanloop, hielp uiteraard niet mee. "Ik neem ze altijd bij onze ploeg, maar nu ging het helemaal mis. Ik had er elf achter elkaar gemaakt, maar nu glijdt mijn standbeen weg. Ik schiet op mijn standbeen en vervolgens vliegt de bal ongeveer tien meter de lucht in", zei Weghorst over zijn misser.

Voorlopig volgt de aanvaller het nieuws over het coronavirus op de voet en kan niets anders doen dan afwachten. "Maar je hebt er toch geen invloed op. We weten niet hoe het komt, afwachten tot verdere besluiten", zei hij ook over het Europees Kampioenschap, dat ook serieus op de tocht lijkt te staan. "Het is raar en ongewoon, laten we hopen dat het heel snel beter gaat."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020