Faillissement van Vreven's club Lokeren is zeer nabij

13 maart 2020, 18:51

Voor de Belgische club SC Lokeren dreigt een faillissement. De club degradeerde vorig seizoen voor het eerst sinds ruim twintig jaar naar het tweede niveau van België en heeft voor 23 maart vier á vijf miljoen euro nodig, anders is het faillissement niet meer af te wenden. "De financiële situatie is zeer acuut", besvestigt Kris Goeman, een van de tijdelijke bewindvoerders.

Dat vertelt hij tegenover Het Nieuwsblad. Hij is samen met Juul Creytens door de bank aangesteld om de financiële situatie door te lichten. "Alleen al dit seizoen is er vier à vijf miljoen euro aan schulden opgebouwd, voornamelijk bij leveranciers en bij het personeel, voornamelijk de spelers. Bij die laatsten gaat het niet alleen om de normale salarissen, maar ook over tekengeld dat niet is betaald", aldus Goeman.

Als dat geld op 23 maart niet op tafel ligt, is het in principe over en sluiten voor SC Lokeren. Sportief gaat het voor de club van voormalig NAC Breda-trainer Stijn Vreven ook al niet bepaald voor de wind: het staat ver onderaan op het tweede niveau in België en degradatie naar het amateurniveau dreigt. Dat maakt het er niet makkelijker op om financiers te vinden.

Lees ookVreven: "Ik zweef tussen coach

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen