Reisverbod Heracles- en Twente-spelers, geen debuut Dessers

Reisverbod Heracles- en Twente-spelers, geen debuut Dessers

13 maart 2020 – FC Twente en Heracles Almelo hebben hun spelers verboden om deze week, weken naar het buitenland te reizen. De voetballers mogen niet de grens over en het liefst ook niet kris kras door Nederland reizen. Er volgt voor voetballers van beide clubs een aangepast trainingsprogramma, wat volgende week weer wordt aangescherpt.Dat schrijft TC/Tubantia althans. Technisch directeur Ted van Leeuwen wil voorkomen dat er 'een vakantiegevoel' ontstaat bij de voetballers van de Tukkers, iets dat volgens hem in het buitenland wel gebeurt. "We gaan kort beantwoorden aan het vakantiegevoel door de spelers even vrij te geven daarna bouwen we het weer op", aldus Van Leeuwen.

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth gaf zijn selectie eveneens drie dagen vrij, maar wil daarna ook weer gaan opbouwen. "Het is jammer dat we de mentale spanning van de afgelopen weken kwijtraken, maar die kun je nou eenmaal niet zo lang vasthouden. Daarom zijn we nu drie dagen en volgende week twee dagen vrij. Tussendoor trainen we gewoon door. Ik wil het eigenlijk niet te groot maken allemaal", aldus de Duitser. Spelers die zich niet helemaal goed voelen, worden wel geacht om thuis te blijven.

Geen debuut voor Dessers
Verder gaat er ook een streep door het debuut van Cyriel Dessers bij de nationale ploeg van Nigeria. De aanvaller van Heracles Almelo had zijn eerste oproep ontvangen, maar de kwalificatieduels voor de Afrika Cup 2021 zijn uitgesteld. Daarom komt Nigeria niet in actie de komende week.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020

  3. vrijdag 23 oktober 2020