Duitsland alsnog overstag: Bundesliga ook stilgelegd

Duitsland alsnog overstag: Bundesliga ook stilgelegd

13 maart 2020 – Er wordt komend weekend tóch niet gevoetbald in Duitsland. De Bundesliga zou in tegenstelling tot alle andere grote competities pas volgende week stil komen te liggen, maar de DFL (organisator van de Bundesliga en 2. Bundesliga) heeft nu alsnog besloten een streep te zetten door de komende speelronde. Ook alle wedstrijden op het tweede niveau zijn afgelast.De Bundesliga was de enige Europese topcompetitie die nog niet was stilgelegd. De DFL stelde eerder op de vrijdag voor om de komende speelronde zonder publiek af te werken en pas ná het weekend het Duitse voetbal op te schorten. Daar was in Duitsland weinig steun voor. Zo uitte Bayern München-speler Thiago Alcántara zijn ongenoegen over het voorstel.

De druk op de DFL nam nog verder toe toen de lokale autoriteiten besloten een streep te zetten door de wedstrijd tussen Werder Bremen en Bayer Leverkusen. Dat vermoed werd dat Paderborn-trainer Steffen Baumgart besmet was met het coronavirus, zal ook niet hebben meegeholpen. Hij werd overigens negatief getest op het virus.

Uiteindelijk is de DFL gezwicht voor de massale kritiek. 'Gezien de de dynamiek van vandaag met nieuwe corona-besmettingen en bijbehorende vermoedelijke besmettingsgevallen die in direct verband staan met de Bundesliga en 2. Budnesliga, is besloten de 26ste speelronde, die vandaag begon, te annuleren', wordt er gemeld.

Op z'n vroegst wordt er op 3 april weer gevoetbald in Duitsland.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020