Bundesliga gaat gewoon door: "Het heeft ook met geld te maken"

Bundesliga gaat gewoon door: "Het heeft ook met geld te maken"

13 maart 2020 – In tegenstelling tot alle andere grote competities gaat de Bundesliga dit weekend 'gewoon' door. Het coronavirus gooit wat dat betreft geen roet in het eten, al zullen er bij de wedstrijden geen supporters in het stadion zijn. Volgens Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is het logisch dat de competitie niet stilgelegd wordt.Bayern speelt zaterdagavond uit tegen 1. Union Berlin. Middenvelder Thiago Alcántara liet op Twitter eerder vandaag weten dat hij het belachelijk vindt dat de competitie doorgaat. 'Dit is gekkenwerk. Stop met klooien en wees realistisch. Laten we eerlijk zijn: er zijn veel belangrijke prioriteiten dan welke sport dan ook', schreef de Spaanse middenvelder.

Voorzitter Rummenigge is een totaal andere mening toegedaan, zo bleek vrijdag op een speciaal belegde persconferentie van Bayern. "Het voetbal heeft ook met geld te maken. Het tv-station met de rechten van de Bundesliga moet daar een hoge prijs voor betalen. Als die betaling niet doorgaat, komen kleine clubs enorm in de problemen. Ik denk dat het goed is dat deze speelronde doorgaat. Maandag kunnen we in alle rust verder kijken."

"Voor elke club uit de Bundesliga zijn de tv-gelden een zeer belangrijke bron van inkomsten. De meeste gelden zijn afkomstig door de televisie-abonnementen. Het kan financieel enorme gevolgen hebben als dit anders wordt", sprak de preses van Bayern. Hij weet dat de Premier League, de Serie A, La Liga en de Ligue 1 allemaal zijn stopgezet. "Hier is nog geen geval bekend van een speler die het virus heeft, dat is anders in die competities en de Formule 1."

Lees ook: Paderborn-trainer heeft mogelijk corona, ploeg speelt vanavond

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020