Clasie begint zijn draai te vinden bij AZ: "Ik ben niet snel tevreden"

Clasie begint zijn draai te vinden bij AZ: "Ik ben niet snel tevreden"

13 maart 2020 – Jordy Clasie moest zich in de eerste seizoenshelft vaak tevreden stellen met een reserverol, maar is inmiddels een vaste waarde bij AZ. Hij werd een tijdje door Arne Slot gebruikt als centrumverdediger, maar de laatste tijd speelt Clasie weer op zijn oude vertrouwde plek op het middenveld. "De laatste weken speel ik wel lekker en het team draait weer goed, zoals we gewend waren van voor de winterstop", aldus de routinier.AZ heeft zich de voorbije weken volledig teruggeknokt in de titelstrijd. Dat deed de club uit Alkmaar met Clasie als vaste basisspeler. "Het is fijn dat je daar onderdeel van bent. Ik ben niet snel tevreden, maar je merkt natuurlijk wel wanneer je er lekker in zit en wanneer je je vrij voelt in een wedstrijd. De laatste weken is dat zo, maar er is altijd nog genoeg verbetering mogelijk", blijft hij kritisch in een onderhoud met het televisiekanaal van AZ.

Clasie kwam in de eerste seizoenshelft weinig aan de bak omdat Slot geen reden had zijn basiself te wijzigen. Een aantal blessures veranderde zijn situatie. "Ik heb het met fases wel moeilijk gehad, hoor', erkent hij. "Je kan twee dingen doen: positief of negatief zijn. Met het eerste wat ik zei, daar heb je denk ik het meeste aan."

Op het middenveld speelt Clasie vaak met Dani de Wit en Fredrik Midtsjø naast zich. "Ik speel met name met Midtsj kort naast me. Fantastische speler natuurlijk. Aan de bal goed. Het is gewoon fijn om met hem te spelen naast me. En Dani natuurlijk daarvoor, die heel veel diep gaat en veel werk verricht daar voor, ook voor ons. Het klopt gewoon op dit moment. Laten we hopen dat we dit kunnen vasthouden en wie weet nog kunnen verbeteren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020