UEFA beslist: komende week geen Europees voetbal

UEFA beslist: komende week geen Europees voetbal

13 maart 2020 – Alle wedstrijden in de Champions League en de Europa League die komende week zouden worden gespeeld, zijn afgeblazen. Dat heeft de de UEFA vrijdagochtend gemeld. Vanwege de verspreiding van het coronavirus acht de voetbalbond het niet verstandig om ploegen door heel Europa tegen elkaar te laten spelen. Ook de loting van volgende week vrijdag is geannuleerd.Dinsdag en woensdag werd er in de Champions League nog gewoon gespeeld, al werd alleen Liverpool tegen Atlético Madrid in een vol stadion gespeeld. De andere drie duels werden achter gesloten deuren afgewerkt. In de Europa League ging het gros van de duels donderdag nog wel door, alleen Internazionale tegen Getafe en Sevilla tegen AS Roma werden afgeblazen door het coronavirus.

Nu is het echter tijd voor hardere maatregelen, vindt de UEFA. De bond heeft besloten om komende week helemaal geen Europees voetbal te laten plaatsvinden. Die beslissing is in lijn met de meeste landelijke competities die voorlopig ook op hun gat zullen liggen.

Op 20 maart zou er geloot worden voor de kwartfinales van de Champions League en de Europa League, maar ook dat gaat niet door. De UEFA benadrukt dat er komende dinsdag (17 maart) een videovergadering op het programma staat met de 55 lidstaten, de FIFPro en de Europese topclubs. Dan zal onder meer het al dan niet doorgaan van het EK ter sprake komen. Donderdag bracht L'Équipe naar buiten dat het toernooi waarschijnlijk in de zomer niet plaats zal vinden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 maart 2020

  2. vrijdag 27 maart 2020