Hateboer vreest voor seizoen Atalanta: "Zou zonde zijn"

Hateboer vreest voor seizoen Atalanta: "Zou zonde zijn"

13 maart 2020 – Hans Hateboer zit met Atalanta Bergamo in één van de brandhaarden van Italië wat toch al zeer zwaar getroffen is door het coronavirus. De rechtsback van Atalanta speelde met zijn ploeg midweeks in een leeg stadion en Valencia en stelde met zijn ploeg een ticket voor de kwartfinale van de Champions League veilig."Het was een heel aparte gewaarwording, spelen in zo'n groot stadion waar geen enkel stoeltje bezet is", zegt de 26-jarige Hateboer tegen Dagblad van het Noorden. "We moesten een resultaat halen en wisten dat het voor ons waarschijnlijk iets gemakkelijker zou worden zonder publiek. Maar al met al was het een vreemde belevenis. Je hoort letterlijk alles wat iedereen zegt, wat de coach schreeuwt vanaf de kant. Het maakte de communicatie op het veld wel een stuk gemakkelijker, maar nee, leuk was het zeker niet. Ik snap de situatie rond de veiligheid, maar ik ben meer voorstander van uitstel van het programma zoals nu in Nederland gebeurt dan van spelen zonder publiek. Je voetbalt toch voor de fans?"

Hateboer merkt dat Italie in lockdown is gegaan toen bleek dat de situatie zeer ernstig was. "Dat moest ook wel, denk ik", zegt de oud-speler van FC Groningen. "Twee weken geleden leefde iedereen hier nog gewoon buiten alsof er niets aan de hand was, maar inmiddels lijkt het haast wel of er een avondklok is ingesteld. Het is op dit moment echt uitgestorven op straat. Je mag alleen nog voor noodzakelijke dingen de deur uit, zoals boodschappen bij de supermarkt en het uitlaten van de hond. Even iets drinken bij ons favoriete koffietentje zit er op dit moment niet in."

De verdediger hoopt niet dat het Champions League-seizoen in gevaar komt door het coronavirus. "We staan in de kwartfinale van de Champions League en staan er in de competitie ook goed voor, maar wat als we het niet af kunnen maken, als we de kroon niet op het werk kunnen zetten? Dat zou toch wel ontzettend zonde zijn."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020

  3. zondag 29 maart 2020