Kopenhagen-coach boos: "UEFA vlucht voor verantwoordelijkheid"

13 maart 2020, 09:17

FC Kopenhagen moest donderdagavond 'gewoon' in actie komen in de Europa League. De Deense ploeg ging op bezoek bij Istanbul BB met 1-0 onderuit, maar na afloop ging het vooral over het feit dat het duel überhaupt doorgang vond. Trainer Stale Solbakken snapt er niets van.

Na de wedstrijd ging hij in de mixed zone helemaal los over het besluit van de UEFA. Turkije telt vooralsnog slechts twee besmettingen en daardoor kon het duel in de hoofdstad gewoon doorgang vinden. Toch vindt Solbakken dat er anders besloten had moeten worden. "Ik denk dat de UEFA vlucht voor haar verantwoordelijkheid", vertelt hij aan Eurosport. "Op alle mogelijke manieren. Ze sluiten de ogen voor de grote impact die dit heeft op de mensen. Dit gaat veel verder dan de spelers."

"Ze hadden zo gemakkelijk en in een vroeg stadium kunnen zeggen dat door de ontwikkelingen in de wereld deze wedstrijden later gespeeld worden. We weten namelijk ook al dat de return niet door kan gaan", doelt Solbakken op het feit dat er in Denemarken voorlopig niet gespeeld kan worden vanwege het coronavirus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen