Arteta test positief op coronavirus, selectie Arsenal in quarantaine

Arteta test positief op coronavirus, selectie Arsenal in quarantaine

12 maart 2020 – Mikel Arteta is positief getest op het coronavirus, zo heeft zijn club Arsenal donderdagavond bekendgemaakt. Hij is direct in quarantaine geplaatst. Dat geldt ook voor het personeel met wie hij recentelijk nauw contact heeft gehad, waaronder de complete spelersselectie en trainersstaf.Arteta noemt de positieve test 'heel teleurstellend'. "Ik deed de test omdat ik me slecht voelde. Zodra het wordt toegestaan, zal ik het werk weer hervatten", reageert de Spanjaard op de clubsite. Vinai Venkatesham, directeur van Arsenal, spreekt zijn steun uit aan Arteta. Hij geeft aan dat de trainer ondanks het slechte nieuws 'goedgestemd' is.

"De gezondheid van onze mensen en het brede publiek is onze prioriteit en daar ligt onze focus.. We zijn in dialoog met alle relevante mensen om deze situatie op de juiste manier aan te pakken en we kijken ernaar uit om weer te trainen en te spelen zodra medisch advies dit toelaat", aldus de directeur.

Technisch directeur Raul Sanllehi spreekt soortgelijke woorden. "Mikel en het volledige team van het eerste team, spelers en staf, zullen volledig worden ondersteund en we kijken ernaar uit om weer te trainen en te spelen zodra medisch advies dit toelaat. Het is duidelijk dat Mikel's volledige herstel nu onze prioriteit heeft."

De deuren van het trainingscentrum van Arsenal blijven voorlopig gesloten. Personeel dat recent nauw contact heeft gehad met de Spanjaard, gaat in zelfisolatie. De Londense club verwacht dat het om een aanzienlijk aantal mensen gaat dat op het trainingscentrum werkt. Werknemers die geen nauw contact hebben gehad met de trainer, gaan de komende dagen weer aan het werk. In de tussentijd zullen de trainingscentra van Arsenal grondig worden schoongemaakt.

Gevolgen Premier League
Naar aanleiding van het Arteta-nieuws heeft de Premier League aangekondigd dat er vrijdag een spoedberaad wordt gehouden over het al dan niet stilleggen van de competitie. Eerder op de avond werd nog bericht dat het programma 'gewoon' zou doorgaan.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020