Enorme misser Weghorst bij nederlaag VfL Wolfsburg

12 maart 2020, 23:00   Bijgewerkt: 12 maart 2020, 23:57

Voor het eerst in acht duels heeft VfL Wolfsburg een nederlaag geleden. In de achtste finale van de Europa League verloren de Duitsers met 1-2 van Shakhtar Donetsk. Wout Weghorst werd de schlemiel met een misser vanaf elf meter. Olympiakos en Wolverhampton Wanderers hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

VfL Wolfsburg - Shakhtar Donetsk 1-2

Achter gesloten deuren speelde Weghorst een duel om snel te vergeten. De spits miste heel ongelukkig een strafschop. Vlak voor de rust kwam de bal op advies van de VAR op de stip te liggen. Weghorst nam de penalty, maar gleed bij zijn aanloop onderuit en schoot de bal huizenhoog over. Het had de gelijkmaker moeten zijn. In de openingsfase had Junior Moraes de score geopend. Hij profiteerde van slecht verdedigend werk van John Anthony Brooks. De Oekraïners kregen ook de kans op de 0-2. Nog voor de misser van Weghorst kregen de gasten zelf een strafschop. Maar ook Viktor Kovalenko faalde vanaf elf meter. Wolfsburg-doelman Koen Casteels had de bal klemvast. Vroeg in de tweede helft kwam Wolfsburg alsnog op gelijke hoogte. Het was Brooks die zijn fout herstelde. Toch moest Wolfsburg de overwinning aan Shakhtar laten. Marcos Bahia deed de gastheren de das om. Hij reageerde attent op een vrije trap van Alan Patrick die op de lat belandde. In de rebound werkte Bahia de bal achter Casteels. Wolfsburg ging tevergeefs op zoek naar een nieuwe gelijkmaker en is de kwartfinale ver weg voor Die Wölfe.

Lees ook: Bosz en Bayer Leverkusen creëren op Ibrox riante uitgangspositie

Olympiakos - Wolverhampton Wanderers 1-1

Ook Olympiakos en Wolverhampton Wanderers speelden in een leeg stadion. De Engelsen wilden het duel eigenlijk helemaal niet spelen, omdat Olympiakos-eigenaar Evangelos Marinakis positief was getest op het coronavirus. Echter ging het duel wel gewoon door. Daarin hadden de Grieken lang de regie en was er weinig aan de hand. Dat veranderde door de rode kaart voor Ruben Semedo. Na een half uur werd hij van het veld gestuurd voor het neerhalen van de doorgebroken Diogo Jota. Met tien man wist Olympiakos nog een gelijkspel te boeken. Al zal dat toch als een teleurstelling voelen. Ondanks een man minder wist de thuisploeg via Youssef El-Arabi op voorsprong te komen. Die gaf Olympiakos onfortuinlijk uit handen. Een van richting veranderde vrije trap van Pedro Neto liet doelman José Sa kansloos en bleef het heenduel onbeslist.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen