Van der Sar over afgelasting: "We moeten ons steentje bijdragen"

Van der Sar over afgelasting: "We moeten ons steentje bijdragen"

12 maart 2020 – Net als vele andere voetbalbestuurders heeft Edwin van der Sar begrip voor het besluit om het Nederlandse voetbal enkele weken stil te leggen. De Ajax-directeur geeft tegenover het televisiekanaal van de Amsterdamse club zijn reactie op het grote nieuws. "Ik verwachtte eigenlijk wel dat het zo zou gaan", zegt hij."We hebben gisteren een update gehad bij de KNVB, toen leek alles nog redelijk door te gaan. Maar naar aanleiding van de uitspraken van Rutte en de mensen die naast hem stonden, was het duidelijk", aldus Van der Sar, die aangeeft dat Ajax zijn activiteiten gaat beperken. Het vlaggenschip van de Amsterdammers traint wel door. "Ik heb net met Erik (Ten Hag, red.) gesproken, hij gaat zijn programma aanpassen. Drie weken geen wedstrijden, dus dat vereist een iets andere trainingsopbouw. Voor de jeugd en de dames zijn de trainingen tot begin volgende week geschrapt."

Wanneer de afgelaste wedstrijden worden ingehaald, is nog niet bekend. "We spelen geen Europees meer, dus dat geeft ruimte. Misschien dat er een ander einde van de competitie komt, maar dat is afhankelijk van de UEFA", doelt hij op het topoverleg van komende dinsdag waarbij mogelijk wordt besloten om het EK naar 2021 te verzetten.

Ajax wil ook helpen aan het tegenhouden van de verspreiding van het coronavirus. "We moeten met z'n allen onze schouders eronder zetten om dit zoveel mogelijk in te perken. Door de richtlijnen die het RIVM en de regering voor ons hebben neergezet te volgen, moeten we ons steentje bijdragen. Daar sluiten we ons bij Ajax bij aan. We roepen dan ook onze fans op om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven zodat ze heel snel weer bij de wedstrijden van Ajax aanwezig kunnen zijn."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020