Frankfurt verrassend hard onderuit tegen FC Basel

Frankfurt verrassend hard onderuit tegen FC Basel

12 maart 2020 – Eintracht Frankfurt staat op rand van uitschakeling in de Europa League. De halve finalist van vorig seizoen ging in eigen huis hard onderuit tegen FC Basel: 3-0. Istanbul Basaksehir wist zonder Eljero Elia ternauwernood een zege op FC Kopenhagen (1-0) uit het vuur te slepen.Eintracht Frankfurt - FC Basel 0-3
Frankfurt rekende in de zestiende finale nog opvallend eenvoudig af met Red Bull Salzburg. Het treffen met Basel, zonder Ricky van Wolfswinkel, werd heel andere koek voor de Duitsers, waar Bas Dost nog steeds ontbrak. In de lege Commerzbank-Arena kwam Eintracht halverwege de eerste helft op achterstand. Een prachtige vrije trap van Samuele Campo betekende de 0-1. De gastheren mochten niet klagen dat het halverwege bij 0-1 bleef. Doordat Filip Kostic niet oplette, kreeg rechtsback Silvan Widmer van dichtbij een vrije kopkans. Tot opluchting van Kostic kopte zijn tegenstander over. In de tweede helft leek Eintracht zich te herstellen. Zo raakte Almamy Touré de lat. Juist op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing, ging het verder mis voor Eintracht. Kevin Bua stiftte de tweede voor Basel binnen en in de slotfase maakte Fabian Frei er ook nog 0-3 van. De return, die onder voorbehoud in Frankfurt wordt gespeeld, lijkt daarmee een formaliteit te worden.

Lees ook: Manchester United laat geen spaan heel van AZ-beul LASK Linz

Istanbul Basaksehir - FC Kopenhagen 1-0
Vanuit Nederlands oogpunt was het ontbreken van Elia bij Istanbul Basaksehir het meest opvallend. De oud-Feyenoorder stond zelfs niet op het wedstrijdformulier. Volgens Elia is er sprake van een 'politiek spelletje' en heeft zijn afwezigheid niets te maken met een blessure. Zijn ploeggenoten zwoegden zich naar een minimale zege op Kopenhagen. Het liep de hele wedstrijd niet bij de medekoploper van Turkije. Maar dankzij een dubieuze penalty vlak voor het ingaan van de extra tijd stapte Basaksehir toch als winnaar van het veld. Edin Visca besliste het duel die eigenlijk geen winnaar verdiende.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021