Manchester United laat geen spaan heel van AZ-beul LASK Linz

Manchester United laat geen spaan heel van AZ-beul LASK Linz

12 maart 2020 – Manchester United staat met anderhalf been in de kwartfinale van de Europa League. De Engelse grootmacht was donderdagavond met liefst 0-5 te sterk voor LASK Linz en verschafte zich zo een riante uitgangspositie voor de return van volgende week. Of de wedstrijd op Old Trafford ook daadwerkelijk doorgaat, is zeer twijfelachtig. Vanwege het coronavirus wordt de Europa League namelijk mogelijk stilgelegd.Er waren eerder op de dag zelfs al twijfels of de zes wedstrijden van donderdagavond wel zouden doorgaan. Enkele media kondigden aan dat de UEFA voornemes was om zowel de Europa League als Champions League per direct stop te zetten. Dat gebeurde echter niet. De voetbalbond zette eerder wel al een streep door Inter - Getafe en Sevilla - AS Roma. LASK Linz en Manchester United konden wel tegen elkaar aantreden, zij het in een leeg stadion.

In de troosteloze ambiance hield LASK Linz in de beginfase nog aardig stand. De Oostenrijkse club, die eerder in het toernooi PSV én AZ pijn had gedaan, moest na een klein halfuur echter wel de 0-1 incasseren. Met enig fortuin kreeg Bruno Fernandes de bal bij Odion Ighalo, die al hooghoudend het leder voor zichzelf klaarlegde. Met een verwoestende uithaal zette de van Shanghai Shenhua gehuurde Nigeriaanse aanvaller vervolgens de 0-1 op het scorebord.

Lees ook: Frankfurt verrassend hard onderuit tegen FC Basel

Het was daarna wachten op de 0-2. Zonder echt groots te spelen domineerden de Engelse bezoekers de wedstrijd. Dat Daniel James een kwartier na rust de marge verdubbelde, kwam niet uit de lucht vallen. De aanvaller uit Wales werd aangespeeld door Ighalo, draaide naar zijn rechterbeen en knalde de bal vervolgens in de korte hoek. Nadat Ighalo de paal had geraakt en Tahith Chong als invaller binnen de lijnen was gekomen, maakte Juan Mata er 0-3 van. Hij scoorde na een splijtende pass van Fred.

Het werd in blessuretijd zelfs nog mooier voor Manchester United. Na een prachtige pass van Chong kon Mason Greenwood de 0-4 scoren. Via beide palen schoot hij raak. Vervolgens maakte Andreas Pereira ook de 0-5. Een houdbaar schot van de invaller werd niet gekeerd door doelman Alexander Schlager.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 10 augustus 2020

  2. zondag 9 augustus 2020

  3. zaterdag 8 augustus 2020