"Ik kan me niet voorstelen dat het op 1 april allemaal voorbij is"

"Ik kan me niet voorstelen dat het op 1 april allemaal voorbij is"

12 maart 2020 – Er is in de Eredivisie alom steun voor het besluit om het Nederlandse voetbal stil te leggen. Vanwege het heersende coronavirus zijn alle voetbalwedstrijden tot 1 april geschrapt. "Alle begrip voor deze maatregelen", zegt Toon Gerbrands tegenover De Telegraaf.De algemeen directeur van PSV geeft aan dat de Eindhovenaren de richtlijnen die zij van de overheid krijgen nauwgezet volgen. "Dit is een ernstige situatie en daar gaan we heel zorgvuldig mee om. Natuurlijk is het jammer dat het zo moet lopen. Er komt een hoop bij kijken. We zijn de interland in het Philips Stadion kwijt en er waren al 17.000 kaarten verkocht voor een wedstrijd van de PSV-vrouwen tegen Ajax, maar de gezondheid moet voorop staan."

De maatregelen zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht, betwijfelt of er begin volgende maand wel weer gevoetbald kan worden. "Ik kan me niet voorstellen, dat het op 1 april allemaal voorbij is. Dit kan zomaar zes weken duren", denkt hij. "Dan wordt het probleem een stuk groter. Ik hoop dat we de wedstrijden wel met publiek kunnen gaan spelen, zoals besproken is op de vergadering bij de KNVB. Dan zal de bond moeten kijken hoe we dat kunnen oplossen. Ik denk dat de kans groot is dat het seizoen verlengd moet worden."

Gerbrands denk daar hetzelfde over. "We zitten op een escalatieladder en je weet niet waar het heen gaat. Er zijn meerdere scenario's, maar je bent afhankelijk van hoe de crisis zich ontwikkelt. Wat in mijn ogen wel een must is, is dat we het seizoen afmaken. Bij voorkeur met publiek, zoals we dat hebben afgesproken, maar als de situatie problematisch blijft, zal er toch naar oplossingen gezocht moeten worden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020