Koeman onder de indruk van AZ: "Een ploeg in ontwikkeling"

12 maart 2020, 19:28

In de voorlopige selectie van het Nederlands elftal is AZ de enigszins verrassende hofleverancier. Met Teun Koopmeiners, Owen Wijndal, Marco Bizot, Myron Boadu en Calvin Stengs leveren de Alkmaarders vijf spelers af. Ronald Koeman is onder de indruk van AZ, dat met Ajax aan kop gaat in de Eredivisie.

In een onderhoud met Voetbal International steekt de bondscoach de loftrompet over de club uit Alkmaar. "Als ik naar AZ kijk, zie ik een ploeg in ontwikkeling", zegt hij. "Mooiste voorbeelden zijn de wedstrijden tegen de topclubs. Vorig jaar schoten ze daarin tekort, nu staan ze bovenaan als je een ranglijst maakt en hebben ze nog geen doelpunt tegen gekregen. Dat is heel knap."

Koeman ziet de AZ'ers een sterke groei doormaken. "Je ziet spelers zich ontwikkelen en beter worden. Dat is ook de hand van de trainer. Wanneer je als club nu nog gelijke tred houdt met Ajax, is dat sowieso een zeer knappe prestatie", aldus de bondscoach. AZ veroverde net als Ajax 56 punten in 25 wedstrijden. Beide teams komen dit seizoen nog negen keer in actie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen