Reactie KNVB: spelen zonder publiek nog steeds een noodmiddel

Reactie KNVB: spelen zonder publiek nog steeds een noodmiddel

12 maart 2020 – Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft op de website van de Nederlandse voetbalbond een toelichting gegeven op het besluit om álle voetbalwedstrijden tot en met 31 maart te schrappen. Het kabinet kondigde donderdagmiddag aan dat evenementen met meer dan honderd mensen geen doorgang kunnen vinden. Daarop besloot de KNVB het Nederlandse voetbal voorlopig stil te leggen.



"We hebben steeds op nadrukkelijk verzoek van de overheid hun beleid gevolgd en dat is op dit moment niet anders. Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij alle betrokkenen bovenaan. Deze maatregelen brengen voor de voetbalwereld echter ook grote organisatorische, sportieve en financiële uitdagingen met zich mee", vertelt Gudde.

"In de toekomst zal de voetbalsector een beroep moeten doen op de hulp van de overheid en autoriteiten om de organisatorische kwesties, maatschappelijke effecten en economische uitdagingen voor de gehele sector te kunnen ondervangen. We gaan te zijner tijd hier met alle partijen graag het gesprek over aan", besluit hij.

In het statement meldt de KNVB duidelijk dat er de komende dagen in kaart wordt gebracht wanneer de afgelaste wedstrijden in het profvoetbal kunnen worden ingehaald. Is er ruimte om het competitieprogramma uit te stellen, dan houdt de bond vast aan het spelen van wedstrijden mét publiek. 'Pas in het laatste stadium van de competitie, als er echt niet meer geschoven kan worden, dan komt het noodmiddel van spelen zonder publiek in beeld', wordt er gemeld.

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020