Te Wierik: "Voetbal is maar bijzaak als het om gezondheid gaat"

12 maart 2020, 16:39

Langzaam maar zeker druppelen de reacties binnen op het besluit om alle voetbalwedstrijden in Nederland tot en met 31 maart te schrappen. Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen, vindt het verstandig dat er nu duidelijkheid is over de voetbalkalender. Hij krijgt bijval van aanvoerder Mike te Wierik.

Bij RTV Noord geven zij hun reactie. "Dit besluit creëert duidelijkheid en rust", begint Gudde. "Ik zag het een paar dagen geleden wel een beetje aankomen als ik eerlijk ben. De besmettingen liepen op en als één Veiligheidsregio een beslissing maakt, dan gebeurt dat meer. Ik denk dat dit ook een wijs besluit is op dit moment."

Ondanks dat zij voorlopig niet in actie hoeven te komen, krijgen de spelers van Groningen geen vrij. "De jongens blijven gewoon trainen, maar we hebben vanochtend wel een protocol met ze doorgenomen. Ze gaan niet meer naar commerciële of media activiteiten. We roepen onze spelers dan ook op om gewoon hun gezonde verstand te gebruiken", vertelt Gudde.

Te Wierik heeft eveneens begrip voor het besluit. "Voetbal is maar bijzaak als het om gezondheid gaat. Het lijkt me logisch dat er nu in alle opzichten wordt teruggeschakeld en het is wat mij betreft dan ook helemaal geen issue. Ik begrijp dat het in China langzaam weer wat beter gaat en daar kan je alleen maar blij om zijn. Spelen zonder publiek werkt ook allemaal niet, dus dit is denk ik in alle opzichten het beste besluit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen