Nederland grijpt in: tot en met 31 maart geen voetbalwedstrijden

Nederland grijpt in: tot en met 31 maart geen voetbalwedstrijden

12 maart 2020 – Het kabinet heeft ingrijpende maatregelen getroffen die gevolgen hebben voor het Nederlandse profvoetbal. Er is besloten om alle grote evenementen voorlopig af te gelasten, wat betekent dat er in zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie per direct niet meer gevoetbald zal worden. Dat zal in ieder geval zo blijven tot en met 31 maart.In een speciale persconferentie die donderdag belegd werd, gaf premier Mark Rutte tekst en uitleg over de situatie omtrent het coronavirus. Hij maakte bekend dat alle evenementen waar meer dan honderd personen bij elkaar komen, geen doorgang meer vinden. Die regels zijn van kracht tot en met eind maart.

De situatie kantelt volgens Rutte. Er is geen grip meer op de situatie, waardoor alle evenementen die honderd mensen of meer bij elkaar brengen niet meer door kunnen gaan. Komend weekend zal er dus in zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie niet gevoetbald worden. Volgende week zondag stond aanvankelijk Feyenoord - Ajax op het menu, maar ook die wedstrijd zal geen doorgang vinden. Normaliter zal de Eredivisie worden hervat op 4 april en de Eerste Divisie een dag eerder. Beide competities zullen twee speelrondes stil liggen.

Ook de geplande interlands van Oranje zullen geen doorgang vinden. Het team van Ronald Koeman zou op 19 maart oefenen tegen Spanje in Amsterdam en zou het op 26 maart opnemen tegen de Verenigde Staten. Dat waren duels in aanloop naar het EK van komende zomer, dat mogelijk verplaatst wordt naar volgend jaar.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020